HEEMPARK   's-HERTOGENBOSCH

 

 

 

HEEMPARK

's-Hertogenbosch

Heempark 's-Hertogenbosch

Wat is een Heempark?
Een Heempark bevat wilde planten en plantengemeenschappen, die van nature in een omgeving kunnen voorkomen.

Het is meer dan een verzameling brandhout en onkruid die sommigen er in zien, meer dan zo maar een stukje buiten dat zich, aan de stadsrand gelegen, aan de stad onttrekt. Het 'heem' in Heempark staat voor inheems. Geen kokospalmen dus, omdat die hier nu eenmaal niet van oorsprong voorkomen.

Doel en Beheer van het Heempark

Waar?

Rondleidingen

Incidenteel of op verzoek worden er rondleidingen door het Heempark gegeven. Aanvragen via secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl.

Herinnering aan Ben

Vandaag werd ik verrast door jullie bericht over het overlijden van Ben.
Ik ben leerkracht van basisschool het Bossche Broek. Sinds 4 jaar ben ik werkzaam op locatie Centrum  (bij de Cathrienkerk) Daarvoor gaf ik les aan groep 3 op locatie uit (Liviusstraat) Ik heb jaren met Ben fijn samengewerkt aan diverse activiteiten in het Heempark.
Ben gaf met veel enthousiasme uitleg over de flora en fauna in het park. Het blote voetenpad was een van zijn initiatieven. Ik herinner me nog het moment waarop Ben ineens in het lokaal stond met een bak vol vetbollen. Hij was verkleed als kerstman. Het was de bedoeling dat de kinderen deze bollen zelf in het park gingen ophangen in de bomen. Nou dat was het helemaal. De kinderen genoten  maar Ben genoot niet minder.
Het Heempark zal een bevlogen natuurliefhebber gaan missen.

Met vriendelijke groeten,
Karin de Bekker
Kc het Bossche Broek locatie centrumLeerkracht 1-2 C (ma t/m vr) Cultuur coördinator