HEEMPARK   's-HERTOGENBOSCH

 

 

 

HEEMPARK

's-Hertogenbosch

Heempark 's-Hertogenbosch

Wat is een Heempark?
Een Heempark bevat wilde planten en plantengemeenschappen, die van nature in een omgeving kunnen voorkomen.

Het is meer dan een verzameling brandhout en onkruid die sommigen er in zien, meer dan zo maar een stukje buiten dat zich, aan de stadsrand gelegen, aan de stad onttrekt. Het 'heem' in Heempark staat voor inheems. Geen kokospalmen dus, omdat die hier nu eenmaal niet van oorsprong voorkomen.

Doel en Beheer van het Heempark

Waar?

Rondleidingen

Incidenteel of op verzoek worden er rondleidingen door het Heempark gegeven. Aanvragen via secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl.

Werkzaamheden door vrijwilligers tijdelijk gestopt

 TVW0300


Volgens de geldende regels zullen we het besluit moeten nemen om tijdelijk onze werkzaamheden door vrijwilligers te stoppen, dit voor onze eigen veiligheid en gezondheid . Nog steeds is er een toename in het aantal besmettingen en nemen we een groot risico als we doorgaan.
Wel is het toegestaan om het park alleen of samen met een andere persoon te bezoeken , puur voor de ontspanning of om te zien of het park in goede staat blijft. Mocht uit onze bezoeken blijken dat er sprake is van verwaarlozing of vernieling dan moeten wij dat direct rapporteren aan de Gemeente .Tijdelijke sluiting van het park zou dan een optie zijn.