HEEMPARK   's-HERTOGENBOSCH

 

 

 

HEEMPARK

's-Hertogenbosch

Heempark 's-Hertogenbosch

Wat is een Heempark?
Een Heempark bevat wilde planten en plantengemeenschappen, die van nature in een omgeving kunnen voorkomen.

Het is meer dan een verzameling brandhout en onkruid die sommigen er in zien, meer dan zo maar een stukje buiten dat zich, aan de stadsrand gelegen, aan de stad onttrekt. Het 'heem' in Heempark staat voor inheems. Geen kokospalmen dus, omdat die hier nu eenmaal niet van oorsprong voorkomen.

Doel en Beheer van het Heempark

Waar?

Rondleidingen

Incidenteel of op verzoek worden er rondleidingen door het Heempark gegeven. Aanvragen via secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl.

Burgemeester Mikkers ontvangt jubleumboek op 4 november

Het Heempark ‘s- Hertogenbosch bestaat dit jaar 60 jaar. Dit hadden wij op 24 mei op een Open Dag willen vieren in het bijzijn van burgemeester Mikkers en een aantal organisaties waarmee wij een relatie onderhouden. Door de coronacrisis kon deze dag niet plaatsvinden. 

Nu ons prachtige jubileum- fotoboek is gedrukt en uitgekomen overhandigen we het eerste exemplaar  aan burgemeester Mikkers, op woensdag 4 november om 15.00 uur in het Heempark in het bijzijn van onze 10 vrijwilligers.

Het is een kleurrijk uitgevoerd fotoboek geworden met hoogwaardige afbeeldingen. Alle foto’s zijn genomen in het Heempark door Tineke van Wegberg, een van de vrijwilligers. In het prachtige naslagwerk (30 x 30 cm, harde kaft) zijn afbeeldingen te zien van de flora, fauna en activiteiten in het park.
Het jubileumboek is ook uitermate geschikt als geschenk en kost € 10,00. Het is te bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

kaft fotoboek