HEEMPARK   's-HERTOGENBOSCH

 

 

 

HEEMPARK

's-Hertogenbosch

Heempark 's-Hertogenbosch

Wat is een Heempark?
Een Heempark bevat wilde planten en plantengemeenschappen, die van nature in een omgeving kunnen voorkomen.

Het is meer dan een verzameling brandhout en onkruid die sommigen er in zien, meer dan zo maar een stukje buiten dat zich, aan de stadsrand gelegen, aan de stad onttrekt. Het 'heem' in Heempark staat voor inheems. Geen kokospalmen dus, omdat die hier nu eenmaal niet van oorsprong voorkomen.

Doel en Beheer van het Heempark

Waar?

Rondleidingen

Incidenteel of op verzoek worden er rondleidingen door het Heempark gegeven. Aanvragen via secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl.

ZOMEREXCURSIE 16 JULI 14.00 UUR

Z O M E R – E X C U R S I E                     1 6 J U L I 14.00 uur

Het is overduidelijk zomer in het Heempark 's-Hertogenbosch Zuid. De bloemenweide staat er prachtig bij. Naast vele andere soorten bloeien de Orchideeën, Vrouwenmantel en Agrimonie. In de vijver bloeien de Waterlelie, onze vleeseter Blaasjeskruid, Krabbenscheer en Gele Plomp, ze bieden een schuilplaats voor de massaal aanwezige Groene en Bruine Kikkers. Het concert van de Kikkers is vaak oorverdovend. Het insectenleven uitbundig.

hp Grote ratelaar 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GROTE RATELAAR BLOEIT NU MASSAAL

Voor meer informatie over het Heempark of een afspraak.                           

van Bennekom: 073-6149520  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                             Met de auto: Parkeren achter Jumbo Pettelaarseweg in de blauwe zone Platostraat. Doorlopen naar het einde van deze straat, links af daar staat een richtingaanwijzer