HEEMPARK   's-HERTOGENBOSCH

 

 

 

HEEMPARK

's-Hertogenbosch

Heempark 's-Hertogenbosch

Wat is een Heempark?
Een Heempark bevat wilde planten en plantengemeenschappen, die van nature in een omgeving kunnen voorkomen.

Het is meer dan een verzameling brandhout en onkruid die sommigen er in zien, meer dan zo maar een stukje buiten dat zich, aan de stadsrand gelegen, aan de stad onttrekt. Het 'heem' in Heempark staat voor inheems. Geen kokospalmen dus, omdat die hier nu eenmaal niet van oorsprong voorkomen.

Doel en Beheer van het Heempark

Waar?

Rondleidingen

Incidenteel of op verzoek worden er rondleidingen door het Heempark gegeven. Aanvragen via secretaris@heempark-s-hertogenbosch.nl.

Lente-excursie 15 april om 14.00 uur

De Bosanemoon, Boshyacint, Speenkruid, Lelietje-van-dalen, Daslook en Hondsdraf staan dan in bloei. We leiden u rond en vertellen iets over het park en wat er te zien is. Maak kennis met het nieuwste bospad.

Omdat de bomen nog enigszins kaal zijn, zijn de vogels goed zichtbaar, neem als u wilt een kijker mee, en voor de bloemen een camera. Warme kleding en stevige schoenen zijn aanbevolen.

U hoeft zich niet aan te melden, maar komt u met een groep dan van tevoren contact opnemen, zodat wij voor meerdere gidsen kunnen zorgen.

Verzamelen bij de ingang Heempark, dat ligt achter het Sint- Jans Lyceum, daar de brug over en links aanhouden. Voor meer informatie over het Heempark of een afspraak voor een rondleiding op een ander tijdstip.

IMGP3778